Dermapen

Dermapen Nedir?

Dünyada “mesoroller, mikroiğne tedavisi” gibi çeşitli isimlerle de bilinen Dermapen, silindirik döner bir tamburun üzerine dizilmiş son derece ince paslanmaz çelikten olan iğnelerle çevrelenmiş bir alettir. Dermapen, ucunda 12 adet mikro iğnenin bulunduğu dermapen cihazı ile yapılan uygulama şeklidir. İğnelerin 0,5mm – 2,5mm arasında değişen uzunlukları vardır. Uygulamada kullanılan ürünler hyaluronik asit, somon DNA, kök hücre, vitaminler, antioksidanlar, proteinler ve minerallerdir. Bu faydalı maddelerin direk cilde verilmesi ve cildin uyarılması; cildin kollajen ve elastin üretimini arttırır, cildin nemlenmesine ve yenilenmesine katkı sağlar.

Dermapen Uygulaması Hangi Bölgelere Yapılır?

Cildi yenilemek, nemlendirmek ve canlandırmak; ince deri çizgilerini sıkılaştırmak, deri üzerindeki skarları (akne izi, strialar, yanık izi vb.) azaltmak için yüz, boyun ve dekolte bölgesine, saç dökülmelerinde saçları canlandırmak amacıyla saçlı deriye uygulanabilir.

Dermapen Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

Dermaroller tedavisiyle deride mikro kanallar açmak (iğne ucu ile oluşmuş yara) ve ardından yara iyileşmesi ile ince deri çizgilerini sıkılaştırmak, deri üzerindeki skarları (akne izi, strialar, yanık izi vb.) azaltmak amaçlanır. Ayrıca topikal uygulamaların emilimi sağlanır. Dermoroller tedavisi sonrası deriye hacim ve dolgunluk veren elastin, kollogen ve hyalüronik asit üretimi artar. Bunun sonucu deri yüzeyinde, dokusunda, renginde düzelmeye, cildin nemlenmesine ve yenilenmesine katkı sağlar. Cilt kalitesinin artmasına, ciltte oluşan elastikiyet kaybı, sarkmaların ve skarların azaltılmasına yardımcı olur. Saç uygulamalarında kıl köklerinin güçlenmesine, daha sağlıklı, daha dolgun saç yapısının oluşmasına katkı sağlar.

Dermapen Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?

Dermaroller/Dermapen uygulaması, felç geçirmişlere, kanser hastalarına, şeker hastalarına, kan pıhtılaşma sorunu olanlara, çoklu ilaç tedavisi gerektiren kalp hastalarına ve uygulama bölgesinde yara veya enfeksiyonu olanlara uygulanmaz. Hamilelere, uzman doktorun onayı ile birlikte uygulama yapılabilir. 18 yaşından küçüklerin yanında velisi olmaması durumunda işlem yapılmaz.

Dermapen Uygulamasının Süresi ve Aşamaları Nedir?

Uygulamaya başlarken; uygulamanın yapılacağı bölge, lokal anestezik krem sürülerek uyuşturulur ve özel antiseptik sıvı ile temizlenir. Cildin ihtiyacı olan ilaca karar verildikten sonra işlem yapılır. Uygulama işlemi Dermaroller/Dermapen ile yapılır. İşlem sayesinde uygulama alanında mikro kanallar açılır. Bu mikro kanallar cilt tarafından bir yara gibi algılanarak cildin kendi tamir mekanizması doğal olarak uyarılmış olur. Oluşan bu mikro kanallar deriye topikal olarak uygulanan bir krem veya solüsyonun cildin içine geçiş yapmasına olanak sağlar. Uygulama bitiminde yatıştırıcı kremler ve güneş koruyucusu sürülür. Uygulama seans sayısı, uygulama yapılan bölgeye ve cilt tipine göre farklılık göstermektedir. Ortalama olarak 4-10 seans sürmektedir (gerektiği durumlarda seans sayısı artırılabilir). Seans aralıkları minimum 15-21 gündür. Uygulama seans süreleri yaklaşık 30-45 dakikadır.

Dermapen Uygulaması Öncesinde ve Sonrasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

İşlem öncesinde aspirin, kan sulandırıcı ilaçlar, alkol kullanılmaması gerekir. Uygulamaya makyajsız gelinmesi önerilir. Uygulama alanına temas edilmemeli. Uygulamadan sonra bir gün süreyle banyo yapılmamalı. Uygulama sonrasında 1 hafta kese, peeling gibi cildi soyacak uygulamalar yapılmamalı, glikolik asit içeren kremler kullanılmamalıdır. Uygulama sonrası güneşten korunulmalı ve önerilen kremler kullanılmalıdır.

Dermapen Uygulamasının Yan Etkileri Nelerdir?

Karşılaşılabilecek yan etkiler (kızarıklık, iğne giriş yerinde küçük kanamalar, morluk, alerjik reaksiyon, yanma, kaşıntı, ödem) ortalama 5-7 gün içerisinde geçer. Komplikasyon oluşması halinde iyileşme süreci kişinin cilt tipine göre farklılık gösterebilmektedir.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN