Medikal Cilt Bakımı

Cilt güzelliği, başta kadınlar olmak üzere erkeklerinde önem verdiği bir konudur. Sivilce ve siyah noktalarla uğraşmak, makyajla uyumak, makyajı iyi temizlememek ya da cilt bakımlarını aksatmak cildi yıprattığı gibi büyük cilt problemlerine de yol açmaktadır. Alkol ve sigara tüketimi, beslenme alışkanlıkları ve çevresel etkenlerce zamanla canlılığını yitiren cildin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yapılması gerekmektedir.

Cildin tazeliğini ve pürüzsüzlüğünü korumak için yapılması gereken cilt bakımı, cilt üzerinde biriken ölü tabakayı temizleyerek cildi yenilemek için yapılan uygulamaları kapsar. Daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için yapılan düzenli cilt bakımı ile,

.Ciltte oluşan aknelerin giderilmesi,

.Doğum veya çevresel faktörlerden dolayı meydana gelen cilt lekelerinden cildin arındırılması,

.Cilt gözeneklerinin sıkıştırılması,

.Ciltte renk değişikliklerinin eşitlenmesi sağlanmaktadır.

Cilt Bakımının Aşamaları Nelerdir?

Cilt bakımı uygulamasında öncelikle cilt analizi ile cildin ihtiyaçlarının belirlenmesi sağlanır. Cilt yağ, makyaj artıkları vs. etkenlerden temizlenerek peeling için sağlıklı bir ortam oluşturulur. Bitkisel dermokozmetik ürünlerle cilt ölü hücrelerden arındırılır. Peeling ile cildin alt katmanına kadar inen süpersonik akımlarla gözenek temizliği sağlanır. Ardından buhar terapi ile cildin gözenekleri açılarak cilt yumuşatılır. Derindeki siyah nokta ve yağ butonları manuel temizleme ile ciltten uzaklaştırılır. Temizlenmiş cilt dezenfekte edilir. Cildin ihtiyacı dahilinde ultrasound ile kolajen doku uyarılır. Cilt sorununa yönelik serum ile cilt altı beslenir. Açık gözenekler aracılığıyla vitamin desteğine doyan cildin sıkılaşması için cilt tipine uygun maske kullanılır. Cilt tipine göre uygulanacak nemlendirici cilt masajı ile cilde yedirilir. Güneş koruyucu eşliğinde cilt bakımı işlemi sonlandırılır. Süreç içerisinde ihtiyaç duyulması durumunda cildin yapısına göre ek bakım ve tedavi işlemleri uygulanabilir.

Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir?

.Cildin yağ dengesini düzenler aşırı yağlanmayı ya da kuruluk sebebi ile ciltteki pullanmayı ve deri döküntülerinin tedavisinde,

.Çok fazla olmayan cilt lekelerini ve yine çok derin olmayan cilt izlerinin tedavisinde,

.Cilt tonundaki dengesizlikleri ve farklarının tedavisinde,

.Kırışıklıkların oluşum süresini uzatmayı ve kırışıklık oluşumunu minimum düzeye indirmek için cilt bakımı yılladır etkili yöntemlerin başında gelmektedir.

Cilt Bakım Sonrası Beklenen Yan Etkiler Nelerdir?

Cildin hassasiyetine göre kızarıklık, kabarıklık ve minik kabuklanmalar gözlemlenebilir. Kızarıklık 1-24 saat sonra normale dönecektir. Minik kabuklanmalar ise ortalama 5-7 gün içinde (kopartılmamak koşuluyla) kendiliğinden iyileşecektir. Uzun süre cilt bakımı yaptırmamış ya da doku altında yağ fazlalığı olan ciltlerde tek tük akne problemi görülebilir.

Cilt Bakım Sonrası Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor?

Bakımın uygulandığı gün makyaj yapılmaması tavsiye edilir. Güneş koruyucu mutlaka kullanılmalı, hamam, sauna, solaryum, güneş, havuz, deniz, epilasyon yöntemleri, kimyasal peeling işlemlerinin yapılacağı zaman mutlaka uygulamayı yapacak uzmana sormanız gereklidir. Bu tür durumlarda minumum 48 saat-10 gün arasında değişen periyotlar da süre verilmesi gerekmektedir.

Cilt Bakımı Hangi Sıklıkta Yapılmalıdır?

Cilt bakımının hangi sıklıkta yapılacağı, kişiye göre ve yaşanan cilt sorununa göre değişiklik göstermekle birlikte 3-4 haftada bir olmak üzere 3 seans düzenli medikal bakım şeklinde önerilmektedir.Cilt bakımı sıklığı, uzman önerisine göre ayda 1 seans olarak tekrarlanmalıdır.

Cilt Bakım Uygulaması Kimler İçin Sakıncalıdır?

13 yaşından büyük kadın-erkek herkese cilt bakımı uygulaması yapılabilmektedir. 18 yaşından küçüklerin yanında velisi olmaması durumunda işlem yapılmaz.

Cilt Bakım Fiyatları Nelerdir?

Cilt bakımı fiyatları, cilt tipinize ve cildinizin ihtiyacına göre kullanılan medikal ürünler ve cilt bakımına eklenecek adımlar ile şekillenecektir.

BİZİMLE İLETİŞİME GEÇİN